Президентът на Световното таекуондо представи специано Слави Бинев и България на форума на WTF в Барнаби

  • clock 16 ноември 19:12
  • 186
Спорт / И още Президентът на Световното таекуондо представи специано Слави Бинев и България на форума на WTF в Барнаби

В навечерието на световното първенство по таекуондо се проведе 27-ото общо  събрание на Световната Федерация -WTF. Слави Бинев взе активно участие в събитието, по покана на световната федерация и бе представен лично от президента на WTF - Д-р. Чо, като председател на БФТ – WTF и член на Еропейския таекуондо съюз.

Домакин на събитието бе канадският град Бърнаби, а участие взеха над 102 страни от цял свят.

На генералната асамблея бяха разгледани основни промени, касаещи олипийското таекуондо и бе направен пълен отчет на изминалите  дейности на страните от света. Една от основните теми на събитието бяха олимпийските игри в Рио, където е отчетено, че за олипииските срещи по таекуондо, почти 100% от билетите са били продадени. Това е нещо, което се случва в много малко спортове и дава ясен знак, че таекуондото заема много сериозна позиция в световен мащаб.

Общото събрание прие и редица промени в устава си, чрез които таекуондо да стане още по-атрактивна в спортната си част. Специално внимание бе обърнато и на промените свързани с параолимпийското таекуондо, които имат за цел да стимулират и улесняват провеждането на пара състезания. Приети бяха и нови страни – членове в световното таекуондо семейство.

Напомняме, че председателят на БФТ - Слави Бинев е в Канада не само за да вземе активно участие  на световното общо събрание, но и да подкрепи българските състезатели на Световното първенство за юноши и девойки по таекуондо. То ще се проведе от 16 до 26 ноември, а националният отбор на България замина с една основна цел - престижно класиране.

 

 

 

Коментари