В чест на лятото: Кои са най-яките плажове на о. Тасос?

Ако още не сте си избрали дестинация за летните месеци, ние ви предлагаме да разгледате няколко.

  • clock 07 юни 08:40
  • 1927
Развлечения / Любопитно В чест на лятото: Кои са най-яките плажове на о. Тасос?

Въпреки черната статистика, че българите караме лятото си на кредит, е хубаво да споделим и от неговия разкош. Ако още не сте си избрали дестинация за летните месеци, ние ви предлагаме да разгледате няколко. Любимият остров Тасос. 
Сини вълни, златист пясък и незабравими емоции. 

Незабравим остров.

САЛИАРА 

Салиара е плаж на източното крайбрежие на остров Тасос, на около 5 км южно от плажа Макриамос. Наричат го Marble Beach ("Мраморният плаж") и това име не е дошло случайно - заради белия пясък и белите мраморни камъчета по дъното, водата има уникален бяло-син цвят и напомня за водата на брега на тропически остров. Дори в най-горещото време пясъкът е хладен, заради мраморните късчета в него.

АЛИКИ

Алики е местност в югоизточната част на Тасос. Представлява малък каменист полуостров с два залива, разделени от тесен каменист нос, вдаден в морето. Точно над него има паркинг за коли. Върху носа има стари мраморни кариери и руини от древно светилище от 7 век пр.н.е. Тъй като е върху хълм, от върха му се открива красива гледка към морето.

PACHIS

 

Pachis Beach - на около 9 км от столицата Лименас, точно до Skala Rachoni. Тук боровите дървета са прегърнали пясъчната ивица, водата е кристалночиста, с леки златисти частици в нея. Има страхотен Beach Bar - Elia, и вкусна храна в местна таверна.

ГЬОЛА

Гьола не е точно плаж, а естествена морска лагуна, издълбана в скалите до морето. Прилича на плувен басейн с размери около 20х15 метра. Самите скали около него са терасовидно разположени и не е трудно да се ходи по тях. Ако решите да го посетите за плаж, имайте предвид, че ще трябва да опънете кърпите си директно върху скалите. Няма пясък, нито сенчести местност. 

GOLDEN BEACH

 

Коментари