Втори лифт, трети пол, четвърти мандат?

Въпреки противоречивите и често страстно антагонистични мнения, управляващите продължават да се радват на завиден рейтинг, който спокойно би им осигурил и трети, и четвърти мандат, ако изборите бяха в непосредствена близост.

  • clock 03 януари 20:53
  • 541
България / Общество Втори лифт, трети пол, четвърти мандат?

Само острият недостиг от зелева чорба не са регистрирарали от Галъп в специалното си панелно, представително изследване на обществените нагласи в навечерието на 2018-а. Изводът е, че българите се вълнуват бурно от проблеми, които като цяло, или сами си създават, или отдавна са имали спокойно и рационално решение, но по най-различни подбуди и причини висят и правят кафяви вълнички в, общо-взето нелицеприятната и доста смрадлива медийна среда...

86% одобряват ревизираното решение на ГЕРБ относно мораториума върху генеричните лекарства.  80% неодобряват нито поскъпването на водата, нито третия пол, каквото и да означава това. Осведомеността им и за  инвестиционните проблеми на концесионерите и за съдържанието на Истанбулската конвенция  може да се определи като еднаква. Т.е. почти никаква .

83% не карат ски, но 82% са убедени, че ски-туризма трябва да се развива. Мнозинство от 72% по принцип одобряват строежа на нови писти и съоръжения, а 67% са принципно за изграждане на втория кабинков лифт на Банско. 90% от българите – автоматично приемат, че за всяко отсечено дърво трябва да се засаждат три нови дървета. Нещо ,което заяви, че ще прави и концесионерът на Банско. въпреки, че повече от 4/5 от трасето предвидено за нов лифт минава през обезлесен район... Очевидно е, че през годините замерянето с щампи, клишета за презастрояване и унищожаване на околната среда окщончателон е объркало главите на четящите и интересуващите се. За едни проментите на банско са 0.17% процента от площта на територията на природния парк(по-скоро вярното съотношение), за други – 48% от защитената територия (но без говорката, че едниствените разрешени промени са т.нар. водохващия, без които прилежащото на пирин население буквално щеу остане без вода. да не говорим за противопожарната необходимост от тези промени).

Въпреки противоречивите и често страстно антагонистични мнения, управляващите продължават да се радват на завиден рейтинг, който спокойно би им осигурил и трети, и четвърти мандат, ако изборите бяха в непосредствена близост.

Почти всеки от изследваните въпроси има дълга предистория, при проследяването на която се вижда, че нееднократно са били предлагани работещи и нелоши решения. В крайна сметка точно страхът от общественото мнение е пречел те да бъдат решени далеч по-рано.

Още заизследването на Галъп, можете да прочетете тук: http://www.gallup-international.bg/bg/Публикации/2017/405-Quik-Opinion-Poll-on-Current-Public-and-Politial-Situation

 

 

 

 

Коментари