Бойко Борисов подари на Йерусалимския патриарх детска икона от благотворителната кампания на Светия Синод и сдружение „Маринела“ „Деца рисуват за деца“

  • clock 15 юни 07:46
  • 215
България / Общество  Бойко Борисов подари на Йерусалимския патриарх детска икона от благотворителната кампания на Светия Синод и сдружение „Маринела“  „Деца рисуват за деца“

Министър-председателят на Р България г-н Бойко Борисов, заедно с Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний, бе на официално посещение в Израел, където на 13 юни се срещна с Йерусалимския патриарх Теофил III.

Двамата засвидетелстваха важността да се работи последователно и активно за православното единство и мисия в съвременния свят. Г-н Бойко Борисов предаде братските поздрави на Българския патриарх Неофит и неговата благодарност за ежегодното изпращане на благодатния огън за България в навечерието на Великден. Българският министър-председател благодари на Йерусалимския патриарх за гостоприемството, както и за постояното посрещане и общуване с поклонници от България и от Българската православна църква.

В края на срещата г-н Борисов подари на патриарх Теофил III затрогващ символичен дар - детската икона "Възкресение Христово", нарисувана от шестокласничката Елеонора Николова Христова - лауреат на V синодален конкурс "Възкресение Христово"-2018 г. На 6 юни 2018 г. в хотел Marinela Sofia при откриването на второто издание на благотворителната кампания на Св. Синод и сдружение „Маринела“ "Деца рисуват за деца" иконата на Елеонора бе част от изложените творби за закупуване с благотворителна цел - събиране на средства за онкоболните деца в България. Творбата-лауреат бе закупена за кабинета на г-н Бойко Борисов, който е решил да я преотстъпи в дар за Йерусалимския патриарх.

 

Коментари